Jeg har tidligere nævnt lidt om skrogets facon, men her kommer lidt yderligere beskrivelse.

DAG Mid-way´s skrog er let v-formet og et godt kompromis mellem  stabilitet og fart. Bundens plastkvalitet er helt glat og med til at give      et fantastisk glid i vandet. På oversiden er plasten til gengæld let     nupret for at sikre et godt greb.   

Ved forskellige strøm og vindforhold har jeg målt hastigheden med GPS, og det var nemt at holde en fart på 7 km/t på en længere tur.

Dette "review" fra Florida giver mange gode informationer om alle kajakkens detaljer. Her hedder kajakken RTM Midway, men DAG ejer   RTM ellers også er det omvendt..! Beskrivelse kommer i hvert tilfælde fra en person der har prøvet en masse forskellige kajakker.

Magasinet/stuverummet forrest har jeg fortalt lidt om i afsnittet sikkert.

Midt i cockpittet finder du den "sorte box" CARLsystem kalder DAG det. Det geniale er, at man her presser knæene sammen omkring  konsollen, og derved får fuld kontrol over kajakkens balance.

Det normale tilbehør man har til en Sit On Top kajak, er knæstropper som presser knæene ud mod med begge sider. Efter min mening kan det ikke give den samme behagelige og frie fornemmelse.               Netop følelsen af frihed er i højsæddet i denne kajak.                       Konsollen kan i øvrigt justeres i længderetningen så den passer til alle.

På begge sider finder du en elastiksnor til at holde pagajen.  

Bag sæddet er det et åbent magasin med elastiknet og strop til at fastgøre f.eks. kajakvognen. I bunden af magasinet er der et drænhul.

En 25 liter vandtæt tønde passer i øvrigt ned i magasinet.

Ellers er kajakken udrustet med dæksliner, ringe til fortøjring og     ialt 4 gode bærestropper. Yderligere er der indstøbt gevindbøsninger til fastgørelse af andet udstyr flere steder.

Bagerst findes en skrueprop hvor eventuel vand, som er kommet ind      i kajakkens hulrum hvis man f.eks. har glemt at sætte neoprenhætten   på ved det forreste magasin, kan tømmes ud.

TOPKAJAK.DK v/Niels Sørensen - info@topkajak.dk                                                                                  TOPKAJAK.DK © 2016