På grund af kajakkens lave vægt er det muligt for én person at løfte den op på taget af bilen.

Min holder er blot nogle x-finér stænger med "rørskåle" som polstring. Alternativt kan man få en tagholder-løsning, som giver mere plads på taget når cyklerne også skal med på tur.              

Disse bøjer fra Mont Blanc står højt på ønskelisten. Den store fordel ved disse fremfor de øvrige der findes på markedet er, at de kan foldes ned når de ikke er i brug.

Det kan holderen fra Thule "Hull a Port" også, men til den forkerte side, hvis man har monteret bøjlen helt ud ved kanten af bilen.      Undskyld... nu bliver det nok lidt for teknisk.

DAG kajakvogn, som passer i drænhullerne og ikke skal spændes fast, gør det utroligt nemt at transportere kajakken fra bilen eller op-bevaringsstedet og ud til vandet.

Det er i øvrigt muligt at køre helt ud i vandet, og først frigøre vognen her. 

Hvis man ikke vil efterlade vognen, eller gå tilbage til bilen med den, kan den let placeres i opbevaringsrummet bag sædet. 

Se evt. siden "detaljer".

At komme op i kajakken er utrolig nemt. 

Man svinger ganske enkelt det ene ben over kajakken, sætter sig ned og løfter benene op i kajakken.

Alternativt står man med begge ben på samme side og sætter sig ned på tværs af kajakken. Herefter svinger man benene rundt og placere fødderne i de formstøbte fodstøtter.

Med pagajen siddende i holder-snoren og evt. fastgjort med en pagajsnor til ringen midt i kajakken er man nu klar til at glide ud på vandet og nyde lysets spejling, bølgernes bevægelse og vandets ridslen.  

TOPKAJAK.DK v/Niels Sørensen - info@topkajak.dk                                                                                  TOPKAJAK.DK © 2016